Ανακαίνιση βιβλιοπωλείου

Greek Books

Η εταιρία μας ανέλαβε το σχεδιασμό και τη πλήρη ανακαίνιση και επίπλωση του κεντρικού καταστήματος GREEKBOOKS σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας στην οδό Ακαδημίας.

Ο χώρος ανακαινίστηκε εξολοκλήρου και σχεδιάστηκε με σεβασμό στο ύφος και την ιστορία του κτιρίου. Επενδύθηκε εκ νέου η υπάρχουσα τοιχοποιία και τοποθετήθηκαν νέα δάπεδα ενώ επισκευάστηκαν και επιδιορθώθηκαν όλα τα δομικά στοιχεία του καταστήματος όπως η σκάλα και τα κουφώματα και οι εμφανείς πέτρινοι τοίχοι. Επιπλέον τοποθετήθηκαν αντιβανδαλιστικές τζαμαρίες για επιπλέον προστασία του χώρου. Η επίπλωση του καταστήματος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε φυσικούς τόνους. Κατασκευάστηκαν γυάλινες βιτρίνες με κρυφό φωτισμό για συγκεκριμένα προϊόντα ενώ για τη προβολή των βιβλίων κατασκευάσαμε επίτοιχες ραφιέρες και πάγκους προβολής.


Ημερομηνια:
Δεκ, 2019
Πελατης:
Greek Books
anakainisi katastimatos

Στο κεντρικότερο σημείο προβολής του καταστήματος σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε ραφιέρες βιβλίων έως και την οροφή. Επιπλέον κατασκευάσαμε μεταλλικές συρόμενες σκάλες στην απόχρωση της GREEKBOOKS.

ραφιερες βιβλιων ανακαινιση καταστήματος
φωτιζομενες βιτρινες

Για την προβολή των έργων τέχνης κατασκευάσαμε βιτρίνες με περιμετρικό «κρυφό» φωτισμό. Ο διακριτικός αυτός φωτισμός των προϊόντων επιτυγχάνεται με τη τοποθέτηση ειδικών προφίλ με ταινίες led.

Η εσωτερική σκάλα του καταστήματος αποτελεί βασικό αρχιτεκτονικό στοιχείο του χώρου. Η σχεδίαση της κεντρικής επίπλωσης του καταστήματος έγινε με σκοπό την ανάδειξη του στοιχείου αυτού σε συνδυασμό τη βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου για τη προβολή των εμπορευμάτων

κεντρικες ραφιερες ανακαινιση καταστηματων
βιτρινες καταστηματω ανακαινιση

Στις βιτρίνες του καταστήματος εγκαταστάθηκε η απαραίτητη υποδομή για τις ανάγκες του digital signage. Επιπλέον τοποθετήθηκαν νέες αντιβανδαλιστικές τζαμαρίες για την ασφάλεια του καταστήματος.

Στην όψη του κτιρίου τοποθετήθηκε η επιγραφή greekbooks.gr. Κατασκευάστηκαν μεταλλικά γράμματα με κρυφό φωτισμό και τοποθετήθηκαν πάνω σε κουρμπαριστή μεταλλική επιφάνεια.

επιγραφες καταστηματων ανακαινιση καταστηματος
επιπλα παταριού ανακαινιση καταστηματος

Στο πατάρι του καταστήματος διαμορφώσαμε ένα χώρο αναγνωστηρίου με μοναδική θέα προς το κέντρο της Αθήνας.

Δίπλα στο χώρο του ταμείο δημιουργήσαμε ένα χώρο υποδοχής για τους ηλεκτρολογικούς πίνακες και το rack. Επιπλέον κατασκευάσαμε ανοιγόμενες πόρτες οι οποίες λειτουργούν και ως εκθετήρια για ευχετήριες κάρτες

ραφια για καρτες ευχών ευχετηριες κάρτες

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του έργου