Ανακαίνιση καταστήματος με ηλεκτρονικά είδη

MG MANAGER

Η εταιρία MG MANAGER, μια από τις μεγαλύτερες στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών μας ανέθεσε το σχεδιασμό και τη διαμόρφωσή του νέου της κεντρικού καταστήματος στην Αθηνά. Η εταιρία μας ανέλαβε την επίπλωση καθώς και την ολική ανακαίνιση του χώρου (γυψοσανίδες, χρωματισμοί, σημάνσεις κ.α.)

Οι χρωματισμοί του χώρου επιλέχθηκαν σύμφωνα με την ταυτότητα της επιχείρησης ενώ η επίπλωση του καταστήματος σχεδιάστηκε σε φυσικές αποχρώσεις ξύλου και τσιμέντου. Τονίστηκαν με κρυφό φωτισμό συγκεκριμένα σημεία πώλησης ενώ για τα πιο ακριβά προϊόντα κατασκευάσαμε βιτρίνες με ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο φωτισμό του χώρου για τις ανάγκες του οποίου σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν κρεμαστά γραμμικά φωτιστικά σε ασύμμετρες διαστάσεις. Επίσης επιλέξαμε να βαφτεί η οροφή σε ανθρακί απόχρωση προκειμένου να αναδειχθούν τα φωτιστικά και οι περιμετρικές κατασκευές. Τέλος κατασκευάσαμε και τοποθετήσαμε το 3d λογότυπο εσωτερικά του καταστήματος καθώς και προτάσεις από πλεξιγκλάς γράμματα με ανοξείδωτη επίστρωση


Ημερομηνια:
Ιουν, 2019
Πελατης:
MG MANAGER
anakainisi katastimatos

Στο κεντρικότερο σημείο του καταστήματος κατασκευάσαμε και τοποθετήσαμε το λογότυπο της εταιρίας.Επιπλέον αφού συνθέσαμε ένα μήνυμα που εκφράζει τη φιλοσοφία της εταιρίας το αποτυπώσαμε με πλέξιγλας γράμματα επενδυμένα με ανοξείδωτη επίστρωση.

3d grammata
ραφια καταστηματος για laptop

Για την προβολή των premium laptop κατασκευάσαμε εκθετήρια με λευκές γυαλιστερές επιφάνειες και ρυθμιζόμενα ράφια. Επιπλέον για την ανάδειξη των προϊόντων τοποθετήθηκε ειδικό σύστημα φωτισμού χωρίς καλωδίωση που επιτρέπει την ελεύθερή καθ’ ύψος μετακίνηση των ραφιών.

Για την ασφαλή προβολή των προϊόντων apple κατασκευάστηκαν βιτρίνες με περιμετρικό κρυφό φωτισμό led και ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές. Τέλος εγκαταστήσαμε ασύρματο κύκλωμα ώστε όλες οι βιτρίνες του καταστήματος να λειτουργούν με τηλεχειρισμό.

ταπετσαριες καταστηματος
γυψοσανιδες καταστηματων ανακαινιση

Ένα από τα κομβικά σημεία στο σχεδιασμό του καταστήματος ηταν η κατασκευή με γυψοσανίδα μιας κόκκινης λωριδας στη χαμηλη οροφή του καταστήματος. Η κατασκευή αυτή ορίζει την επιθυμητή ροή των πελατών εντός του καταστήματος και επιπλέον αποτέλεσε τη βάση για την ανάρτηση ρυθμιζόμενων προβολέων εστιακού φωτισμού.

Βασικό στοιχείο του χώρου αποτέλούν τα κρεμαστα γραμμικά φωτιστικά που σχεδιάσαμε και τοποθετήσαμε στη ψηλή οροφή τα οποία προσφέρουν σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά έναν ιδιαίτερο ατμοσφαιρικό φωτισμό στο χώρο. Για να ενισχύσουμε το στοιχείο αυτό του χώρου καθώς και να αναδείξουμε την ασύμμετρη διάταξη των φωτιστικών επιλέξαμε μια ανθρακί απόχρωση για την οροφή του καταστήματος.

φωτισμός καταστηματων
vitrines katastimatos

Σε όλες τις βιτρίνες του καταστήματος τοποθετήσαμε κρυφό περιμετρικό φωτισμό προκείμενου να αναδειχθούν τα προϊόντα. Για τις ανάγκες του φωτισμόυ τοποθετήθηκαν μη εμφανή προφίλ αλουμινίου.

Σε επιλεγμένα σημεία του καταστήματος τοποθετήσαμε φωτοταπετσαρίες σε απόχρωση φυσικού τούβλου το οποίο συνδυάστηκε αρμονικά με τις ξύλινες υφές των εκθετηρίων

tapetsaria katastimatos
slat panel

Για την προβολή των αξεσουάρ κατασκευάσαμε πάνελ (slat) σε αποχρώσεις ξύλου. Τα πλαίσια βάφτηκαν με ηλεκτροστατική βαφή σε ανθρακί χρώμα. Η εταιρία μας κατασκευάζει πάνελ σε περισσότερες από 100 αποχρώσεις και στις επιθυμητές διαστάσεις. Τα πάνελ μας υποδέχονται γάντζους, ράφια και άλλα εξαρτήματα προβολής.

Για την επίπλωση του καταστήματος επιλέξαμε αποχρώσεις ξύλου και τσιμέντου σε συνδυασμό με ανθρακί μεταλλικά στοιχεία. Τοποθετήσαμε πάνελ (slat) καθώς και πλάτες με κρυφές κολώνες και ράφια ρυθμιζόμενα. Η εταιρία μας σχεδιάζει και κατασκευάζει τα παραπάνω συστήματα σε πάνω από 100 χρωματισμούς καθώς και στις διαστάσεις που εξυπηρετούν το χώρο.

slat panel

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του έργου